Primăria Sfântu Gheorghe e depus mai multe cereri de finanțare pentru termoizolarea blocurilor de locuit din municipiu, atât în cadrul Programului Operațional Regional (POR), cât și în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar în perioada următoare vor putea fi accesate sume noi, chiar și fără contribuția beneficiarilor, anunță WE RADIO.

Viceprimarul municipiului, Tóth Birtan Csaba, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în cadrul PNRR au fost depuse mai multe solicitări de finanțare pentru reabilitarea termică, iar pentru patru blocuri de locuințe urmează să fie demarată licitația în vederea desemnării executantului. 

Sunt în fază de proiect tehnic cele care sunt contractate prin POR. Vor intra în licitație pentru alegerea executantului blocul nr.13 din strada Mikó Imre, blocul nr.3 de pe strada Kriza János, blocul nr.5 cu scările A-D de pe str. Tavaszi Sándor, şi blocul nr.7 – scările A, B de la Mikó, colţ cu str. Libertăţii. Prin PNRR am depus destul de multe: blocul nr.13 la parterul căruia se face Design Bank, cel de vizavi, din str. Kossuth Lajos, câteva blocuri din str. Romulus Cioflec – în principal cel din spatele parcului pe care îl facem acum, fiindcă este un bloc degradat, dar şi cele care urmează de pe partea cealaltă a străzii Cioflec, şi cele două blocuri de pe str. Váradi József. Acum ne pregătim pentru POR fiindcă şi acolo o să fie proiecte de reabilitare energetică a blocurilor, dar şi la Programul Naţional de Reabilitare din surse guvernamentale se pare că vor fi condiţii de finanţare mai bune decât până acum, în sensul că pentru familiile care au venitul mai mic decât cel mediu se va putea finanţa 100%. Şi până acum s-a putut, cu o contribuţie de până la 3,5% din partea lor, dar acum contribuţia va fi zero”, a explicat Tóth Birtan Csaba, pentru We Radio.

Continuarea, AICI

Articolul precedentFestival vechi de peste 60 de ani, în weekend, la Întorsura Buzăului
Articolul următorPfizer a depus cererea de autorizare, în Europa, a vaccinului pentru noile variante Omicron