Fermierii covăsneni vor putea fi consiliați în vederea accesării fondurilor europene și pentru îmbunătățirea activității, cu sprijin din partea Guvernului Ungariei.

Ministerul ungar al Agriculturii finanțează consilierea a 160 de asociații de fermieri din județele Covasna, Harghita și Mureș, acordând 77 de milioane de forinți /an, sumă din care va fi asigurată, printre altele, salarizarea a 20 de consilieri și specialiști în diferite domenii, care le vor oferi consultanță agricultorilor din cele trei județe în activitățile zilnice, îi vor ajuta la elaborarea proiectelor, și vor căuta soluții la problemele cu care aceștia se confruntă.

Proiectul mai prevede și organizarea de diverse evenimente sau schimburi de experiență cu fermierii din Ungaria.

La ora actuală, în România nu există o formă similară de finanţare iar specialiștii în domeniu critică trecerea Camerei Agricole din subordinea consiliilor judeţene în cea a direcţiilor agricole, susţinând că nu îi ajută cu aproape nimic pe fermieri.

Potrivit Direcției Agricole, la ora actuală în județul Covasna sunt înregistrați, în total, aproximativ 14.000 de fermieri.

Articolul precedentAproape 170 de familii din Sfântu Gheorghe au solicitat cardul pentru familii numeroase
Articolul următorDovlecii prind viață weekend-ul viitor la Szimpla Sfântu Gheorghe