Programul de susținere a fermierilor care cultivă roșii în spații protejate continuă şi în acest an. Potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Agriculturii, la nivel național bugetul din acest an se ridică la 50 de milioane de euro, valoarea sprjinului pentru fiecare beneficiar fiind de 3.000 euro.

Conducerea Direcției Agricole Covasna ne-a precizat că deși încă nu au fost depuse cereri, 15 fermieri și-au manifestat intenția de a se înscrie pentru ciclul II de producție.

„Fizic nu au depus încă cereri, dar toți fermierii cu care am discutat și care s-au înscris într-un registru provizoriu vor produce tomate pentru ciclul II. Suntem siguri că urmează să se înscrie undeva la 15 fermieri, și-au manifestat intenția cei de anul trecut și încă câțiva”, ne-a declarat directorul Direcției Agricole Covasna, Konczei Csaba.

Peste 21 kg de roșii produse în 2018

Potrivit acestuia, anul trecut 11 fermieri covăsneni au beneficiat de ajutorul de minimis pentru cultivarea tomatelor produse în spații protejate, fiind valorificate în total 21.700 kg – mult peste așteptările Direcției Agricole Covasna.

Articolul precedentFinal 4 Cupa României la baschet feminin se joacă la Sfântu Gheorghe
Articolul următorProgramul filmelor la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, în perioada 8 – 14 martie