Polițiștii din comuna Ghelința au fost sesizați joi, în jurul orei 11:30, de un locuitor din comună care reclama faptul că a fost inșelat de un pretins avocat, care i-ar fi promis în schimbul unei sume că îi va rezolva o problemă la Tribunalul Covasna.  

Potrivit IPJ Covasna, păgubitul plătise inițial 500 de lei, însă ulterior s-a răzgândit și a vrut să își recupereze suma, dar pretinsul avocat a refuzat și nu a mai fost de găsit.

„În data de 18.03.2019, o persoană din municipiul Sfântu Gheorghe, care a pretins că are calitatea de avocat, i-a făcut promisiunea că îi va rezolva la Tribunalul Covasna o problemă legată de modificarea unui certificat de naștere în schimbul sumei de 1.500 lei, pretinzând și primind de la reclamant o primă tranșă de 500 lei. Tot în aceeași zi, în jurul orei 19:00, reclamantul l-a apelat telefonic pe pretinsul avocat, căruia i-a solicitat să-i returneze suma de 500 de lei, deoarece nu avea posibilitatea de a plăti restul sumei de 1.000 lei. Acesta din urmă a refuzat, după care nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale persoanei vătămate”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelaciune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 244 alin.1 și 2 din Codul penal.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii covăsneni atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112!

Articolul precedentBărbați reținuți de polițiștii covăsneni pentru înșelăciune
Articolul următorDetașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe împlinește 82 de ani de la înființare