Centrul de scufundări subacvatice de la Dalnic este în această perioadă gazda unui nou proiect inedit. Realizat de Asociația GRIT Covasna, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, „Explorăm lumea apelor” își propune promovarea beneficiilor educației non-formale în rândul tinerilor, cu scopul de a urmări viața subacvatică și de a deveni conștienți de importanța protejării mediului, inclusiv a celui acvatic.

Astfel, 20 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au vizitat în data de 24 iulie Centrul de scufundări subacvatice din localitatea Dalnic, unde pe lângă informaţiile legate de mediul subacvatic, le-au fost prezentate şi tehnici de scufundare, iar coordonatorii centrului au avut răspunsuri pentru toate curiozitățile lor.

„Miercuri am avut în vizită o tabără cu copii din orașul Covasna, iar pe 6 august așteptăm încă o grupă de 10 copii, tot din Covasna”, ne-a spus unul dintre coordonatorii centrului „My Lake”, scafandrul Szabó Kolos.

Lacul artificial al Centrului de scufundări subacvatice de la Dalnic are o suprafaţă de 1.000 mp şi a fost amenajat în urmă cu câțiva ani, la iniţiativa unuia dintre cei mai buni scafandri din ţară, Szabó Jenő, care în studenţie, alături de căpitanul Jacques Ives Cousteau, a făcut parte din echipa care a descoperit cetatea scufundată Callatis.

Sursa foto: Facebook/Asociația GRIT

Articolul precedentVIDEO. László Csaba înainte de Gaz Metan – Sepsi: „Vreau să văd că marcăm goluri”
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe, contract pe 10 ani pentru capturarea animalelor sălbatice