Până pe data de 23 noiembrie, elevii din învățământul preuniversitar se pot înscrie la cea de a III-a ediție a concursului naţional de postere „Fii inspirat!” – desfășurat în cadrul „InspiRED – o campanie despre oameni cu și fără HIV”.  

Competiţia, organizată de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), se va desfășura în perioada 15 octombrie – 14 decembrie, iar elevii participanți vor avea de creat un poster în format A2 (420 x 594 mm), prin intermediul căruia să redea o experienţă sau o înțelegere proprie legată de problematica HIV/SIDA și persoanele seropozitive.

„Am primit această adresă de la Ministerul Educației. Am postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean un link, pe care fiecare unitate școlară îl poate accesa și poate afla mai multe informații despre acest concurs, iar cine dorește se poate înscrie, este vorba despre o activitate extracurriculară”, a declarat inspectorul școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, Szőcs Domokos.

Premii în valoare totală de 6.600 de lei

Concursul se adresează tuturor elevilor ciclului gimnazial și liceal. Câștigătorii locului I vor primi câte un laptop în valoare de 1.600 de lei, cei ai locului al II-lea vor fi premiaţi cu câte o tabletă în valoare de 1.100 de lei, iar elevii de pe locul III vor primi câte un smartphone în valoare de 600 de lei.

Conform calendarului concursului, realizarea posterlelor și înscrierea participanților se vor putea face până pe data de 23 noiembrie, jurizarea urmând să aibă loc în perioada 26 noiembrie – 5 decembrie. Expoziția și desemnarea câștigătorilor vor avea loc în data de 14 decembrie, locurile I, II, și III urmând să fie premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc în municipiul București.

Potrivit organizatorilor, toți participanții la concurs, elevi și profesori coordonatori, care au înscris un poster eligibil vor obține diplome de participare, iar câştigătorii vor avea transportul, masa şi cazarea asigurate pentru festivitatea de premiere.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea concursului național pot fi accesate pe www.unopa.ro și [email protected].

Articolul precedentFilm documentar despre Nedeia Mocănească, proiectat joi la Sfântu Gheorghe
Articolul următorVIDEO: Sepsi OSK pleacă cu încredere în deplasarea de la Viitorul Constanţa