Din luna septembrie a acestui an, elevii claselor a IV-a din Sfântu Gheorghe care până acum au practicat baschet, hochei sau fotbal în cadrul Programului „Iniţiere în sport”, vor studia doar înotul, cursurile urmând să se desfășoare, în primă fază, la baza de înot a municipiului.

Primarul Antal Árpád a declarat că în curând în municipiul Sfântu Gheorghe va fi înfiinţată o Facultate de Sport, în cadrul Universităţii Sapientia, care va construi, printre altele, și un bazin de înot în vecinătatea Arenei Sepsi, iar la rândul ei, Primăria intenționează să construiască în strada Vânătorilor, în vecinătatea Sălii Sporturilor, un bazin olimpic unde se vor putea desfăşura competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi programe pentru dezvoltarea sportului de masă.

Edilul a explicat în trecut că demolarea actualei baze de înot din strada Lunca Oltului este necesară, întrucât generează pierderi anuale de peste un milion de lei pentru bugetul local, iar renovarea ei ar genera costuri mai mari decât construirea unui nou complex sportiv.

„Vorbim despre două inițiative, una a Universității Sapientia care va construi un bazin de înot vizavi cu Sepsi Arena, iar noi dorim să construim un bazin de înot la Baza de sport din Simeria. Dar, având în vedere că trăim în acestă țară, unde regulile sunt făcute de București, cel puțin în ceea ce privește investiția Primăriei, fiind vorba despre licitații, construcții și așa mai departe, probabil în cazul Universității Sapientia lucrurile sunt mai clare fiind o investiție privată”, a declarat luni primarul Antal Arpad.

Construirea noii baze de înot din cartierul Simeria va fi cofinanțată de Compania Naţională de Investiţii.

Programul „Iniţiere în sport” a fost lansat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în toamna anului 2017, iar copiii din grupa mare de Grădiniţă, dar şi elevii de la clasele pregătitoare, I, a II-a şi a III-a din toate instituțiile orașului fac mişcare o dată pe săptămână la Arena Sepsi.

În anul școlar 2020/2021 programul se va extinde cu ore de înot pentru elevii din clasa a IV-a.

Articolul precedentAlte 3 unităţi de învăţământ din Covasna suspendă cursurile pe fondul numărului mare de viroze respiratorii
Articolul următorDirectorul SGA Covasna: „Vinovați pentru poluare sunt oamenii. Izvoarele niciodată nu au produs PET-uri sau mizerii, ci apă curată!”