La sfârșitul săptămânii trecute Ministerul Sănătății a livrat către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară dozele de vaccin antigripal menite să suplimenteze necesarul la nivelul fiecărui județ, însă cu întârziere și mult sub numărul celor solicitate.

Din totalul celor 520 de doze de vaccin antigripal, solicitate la mijlocul lunii ianuarie, DSP Covasna a primit doar 180, iar medicii de familie care au solicitat suplimentarea au primit câte 10 fiole.

„Vineri am primit, în sfârșit, 180 de doze de vaccin antigripal. Cei care au cerut suplimentare au primit câte 10 fiole, suntem fără cuvinte. Dacă nu te grăbești și nu faci înscrierea în august și în iulie rămâi fără. Degeaba tot spunem că nu sunt doze, că nu cumpără Ministerul Sănătății, omul trebuie să se înscrie din timp și să ceară necesarul real prin DSP. Atât am primit, deci să nu se mire lumea, ne-am ocupat, am cerut 520 de doze și atât am primit”, a declarat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Potrivit acesteia, la nivelul județului Covasna încă nu a fost atins pragul epidemic, iar numărul infecțiilor respiratorii înregistrate în ultima săptămână a scăzut cu aproape 14%.

„În săptămâna asta sunt mai puține cazuri înregistrate, 2.291, față de 2.643 de cazuri săptămâna trecută. Față de anul trecut este o scădere semnificativă, pentru că atunci am atins nivelul maxim din ultimii 10 ani, aveam 2.973 de cazuri. Se vede diferența foarte bine. Nu am atins pragul epidemic, suntem cu aproape 24% sub”, a mai declarat Igyártó Gabriella.

În ultima săptămână, prin intermediului testelor rapide, la nivelul județului Covasna au fost confirmate 4 cazuri de gripă, însă toate sunt forme ușoare, iar pacienții sunt tratați la domiciliu.

Articolul precedentPeste 220 de cupluri de aur şi diamant, felicitate de Primăria Sfântu Gheorghe în ultimii ani
Articolul următor12 dosare depuse pentru bursele acordate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe studenţilor