Un număr total de 12 persoane au aplicat pentru programul de burse al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, printre solicitanți numărându-se studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a lansat în anul 2014 programul de burse pentru studenţi, iar la ediţia din acest an s-au înscris 12 persoane – nouă studenți, doi masteranzi și un doctorand.

Tinerii cu vârsta sub 35 de ani, care au urmat studii de licenţă, de masterat sau de doctorat oriunde în lume și care se află în faza de pregătire a tezei de licență / masterat / doctorat în anul universitar curent, au putut candida pentru bursă.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot aborda orice subiect, în schimb cei care locuiesc în orice altă localitate din România pot aplica la burse doar cu lucrări despre Sfântu Gheorghe.

Temele abordate de participanţii la bursă sunt interesante şi în acest an, iar printre ele se numără lucrările de licenţă „Placcc coffee and coworking. Design interior-hub Sfântu Gheorghe” sau „Analizarea creșterii gradului de conștientizare a preşcolarilor prin dezvoltarea echilibrului și coordonării”.

Valoarea bursei este de 300 de lei pe lună pentru studenți, 500 de lei pe lună pentru masteranzi și 1.000 de lei pe lună pentru doctoranzi. Durata acordării burselor este de 4 luni.

Beneficiarii burselor sunt obligați ca până la data de 30 iunie 2019 (licență și master) sau 30 septembrie (doctoranzii) să depună la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe lucrarea de licență, master sau doctorat, în format tipărit și electronic, iar ultima zi de luni din luna noiembrie 2019 trebuie să-și prezinte lucrările într-o conferință.

În luna noiembrie a anului trecut, opt studenți absolvenți și-au prezentat lucrările la prima conferință a bursierilor organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentDSP Covasna: Ministerul Sănătății ne-a livrat doar 180 de doze de vaccin antigripal
Articolul următorDedeman va avea centru comercial și la Sfântu Gheorghe