Două echipe din judeţul Covasna vor participa la etapa oficială a campionatului de barbeque Kansas City Barbeque Society (KCBS), concurs ce se va desfăşura în perioada 12-14 octombrie la Tállya din Ungaria.

La cea de a II-a ediţie a concursului şi festivalului Tállya BBQ, eveniment ce se desfăşoară în regiunea viticolă Tállya şi la care sunt aşteptate echipe din toată Europa, concurenţii se vor întrece pentru o clasare pe podium în 6 categorii. În plus, conform ofertei KCBS, echipa maghiară cea mai bine clasată va primi un voucher gratuit de participare la campionatul mondial Jack Daniel’s din 2019.

Potrivit  directorului executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Jánó Szabolcs, prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival şi AgroFest, eveniment organizat în luna iunie la Sfântu Gheorghe, a deschis cale liberă spre extinderea evenimentelor gastronomice, iar concursul şi festivalul de la Tállya oferă un bun prilej participanţilor de a învăţa de la echipele mai experimentate şi să aplice cunoştinţele dobândite acolo la festivalurile naţionale de anul viitor.

Diferenţa dintre grătar şi barbeque

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, în parteneriat cu Eleven Street Food, va concura sub denumirea Transylvanian BBQ. În opinia managerului Eleven Street Food, Bunta Álmos, este important ca şi comunitatea locală să cunoască diferenţa dintre prepararea unui grătar tradițional şi a unui barbeque.

Legat de evenimentul de la Tállya, Falvai János, bucătarul şef al celei de-a doua echipe din Sfântu Gheorghe, Bertis BBQ Family, a spus: „Prepararea barbeque-ului este o senzaţie de viaţă, este o lume total diferită. Este cealaltă parte a gătitului, lucrăm ore în şir. Sper că acest eveniment va oferi un bun prilej şi pentru crearea de contacte şi că, anul viitor, la festivalul BBQ din judeţul Covasna, vor participa cât mai multe echipe străine.”

La concursul din Ungaria se vor întrece 37 de echipe, la eveniment fiind prezente şi primele opt echipe din Europa.

 

Articolul precedentGarda de Mediu Covasna – sancţiuni de peste 300.000 de lei
Articolul următorCirca 20% dintre contribuabilii din Sfântu Gheorghe, codași la plata impozitelor