1 octombrie a fost ultima zi de plată fără majorări de întârziere a taxelor și impozitelor locale aferente semestrului al doilea al anului 2018.

Majoritatea contribuabililor, persoane fizice și juridice din municipiul Sfântu Gheorghe, și-au achitat datoriile aferente celui de-al doilea semestru al anului în curs. Cu toate acestea, potrivit șefului Biroului de Urmărire, Evidență și Încasare al Finanțelor Publice Municipale, Balog Otto, circa 17% dintre persoanele fizice și 20% dintre cele juridice nu și-au achitat  obligațiile fiscale.

„Termenul pentru plata impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport, pe semestrul al II-lea al anului fiscal 2018, a fost 1 octombrie. Impozitele și taxele locale stabilite pe anul fiscal 2018 au fost achitate până la data de 1 octombrie 2018 de aproximativ 83% dintre contribuabilii persoane fizice, și circa 80% dintre contribuabilii persoane juridice”, ne-a declarat  Balog Otto.

Potrivit acestuia, pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor locale, contribuabilii vor plăti majorări de întarziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență, și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Codul Fiscal prevede că cele două termene de scadență pentru plata impozitelor și taxelor locale sunt 31 martie și 30 septembrie. În acest an, însă, termenul a fost prelungit întrucât data de 30 septembrie a fost zi nelucrătoare.

Articolul precedentDouă echipe din Sfântu Gheorghe la un Festival Barbeque în Ungaria
Articolul următorLa Sfântu Gheorghe începe Festivalul „D-Butan-T”