Miercuri dimineață, tânăra M.L. în vârstă de 28 de ani a dispărut din cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe.

Cazul a fost raportat de vecinul tinerei, care ne-a declarat: „În fiecare săptămână când fata lucrează în schimbul de noapte, ajunge acasă exact la 6 ore și 25 minute, apoi ne bem cafeaua împreună, însă azi dimineaţă nu a venit acasă.”

Cazul este îngrijorător pentru că locuitorii din zonă au observat o urmă ciudată în nisipul dintr-unul din locurile de joacă ale cartierului. Deși nu există dovezi că există o corelație între cele două cazuri, experții nu exclud posibilitatea existenței unui balaur și că mesajul lăsat în Piața Principală nu poate fi o glumă din 1 aprilie.

Anunţul vine la o zi după ce reprezentanţii Primăriei au anunţat că au reuşit să descifreze un mesaj „misterios” apărut luni în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe, scris cu vopsea roşie pe macadam, pe o suprafaţă de câţiva zeci de metri pătraţi.

„Traducerea mesajului este următoarea: ‘În 48 de ore pe malul lacului Retyi sunt 52 de fecioare sau arde oraşul’, scris în litere din alfabetul runic, unii oameni recunoscând acest citat din legenda Sfântului Gheorghe. Presupunerea este confirmată şi de un grup internaţional de experţi abordat de organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe. Aceştia spun că mesajul este tipic balaurului, care era recunoscut că poate vorbi toate limbile, dar niciuna dintre ele în mod corect – conform înregistrărilor antice”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe spun că este posibil ca întreaga poveste să fie o farsă, declanşată pe 1 aprilie, de Ziua păcălelilor, dar cei mai mulţi localnici se amuză, fiind de părere că face parte din scenariul Zilelor oraşului, care vor începe peste câteva săptămâni.

Articolul precedentCom’ON Sfântu Gheorghe așteaptă înscrierile până pe 8 aprilie
Articolul următorJudețul Covasna, prezentat la Strasbourg în clădirea Consiliului Europei