Programul Com’On Sfântu Gheorghe așteaptă inițiativele tinerilor până pe 8 aprilie, ora 23:59.

În procesul de bugetare participativă de tineret se pot înscrie grupuri de câte minim 3 tineri între 14-35 ani, care doresc să își realizeze inițiativele în Sfântu Gheorghe.

Inițiativele înscrise vor fi votate de locuitorii din Sfântu Gheorghe, iar pe baza votului primele 30 de inițiative primesc finanțare de maxim 2.500 lei. Regulamentul complet se găsește aici: http://www.comonsepsi.ro/regulament.

Conceptul acestei prime ediții este „Sfântu Gheorghe Plus”, şi dorește să încurajeze implicarea tinerilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității, punând acces pe anumite teme și priorități relevante pentru realitatea urbană curentă din Sfântu Gheorghe.

– Spații în Plus: înseamnă identificarea și activarea unor spații din Sfântu Gheorghe, precum și regândirea unor spații existente prin care acestea pot căpăta o altă funcțiune, chiar și temporară.

– Subiecte în Plus: înseamnă aducerea în atenția publică a unor teme, idei și inițiative ce aduc o noutate în viața comunitară din Sfântu Gheorghe, generează o dezbatere și un schimb constructiv de opinii. Noutatea poate ține atât de subiect în sine cât și de abordarea folosită în implementare.

– Experiență în Plus: înseamnă inițiative ce abordează procesul de maturizare al membrilor comunității locale de la o vârstă fragedă prin care devin cetățeni activi ai orașului (mai ales copii și tineri).

– Povești în Plus: evidențierea și punerea sub lumina reflectoarelor a poveștilor individuale ce evidențiază astfel aspectul de diversitate și de multiculturalitate al orașului dar și interconectarea umană dintre membrii comunității tocmai prin aceste povești.

– Relații în Plus: consolidarea relației dintre cei din Sfântu Gheorghe plecați și rămași, întărirea motivației de a se întoarce acasă.

Com’ON Sfântu Gheorghe este derulat de Grupul PONT în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Proiectul este finanțat de către Fondul Bethlen Gábor Alap.

Articolul precedentSumă de bani găsită în Sfântu Gheorghe. Banii pot fi recuperaţi de la Poliţie
Articolul următorDispariție ciudată la Sfântu Gheorghe. O tânără a fost răpită de un balaur?!