Consiliul Judeţean Covasna a găzduit vineri o masă rotundă al cărei subiect principal a fost atitudinea pe care trebuie să o aibă un funcţionar public faţă de orice faptă de corupţie.

Întâlnirea a avut ca obiectiv conștientizarea participanților cu privire la obligațiile care derivă din calitatea de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție și consecinţele implicării în astfel de fapte, precum și promovarea unui comportament integru.

La discuţiile interactive, moderate de reprezentantul Serviciului Județean Anticorupție Covasna alături de vicepreședintele C.J. Covasna, Henning Lászlo, au participat funcţionari publici din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Covasna şi reprezentanţi ai instituţiilor subordonate – Spitalul Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolýan Kristóf”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna, Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Covasna, Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Muzeul Național Secuiesc și Biblioteca Județeană „Bod Peter”.

Cu această ocazie, a fost prezentat sistemul Call-Center anticorupție 0800.806.806 și modul de funcționare, de la inițierea apelului până la finalizarea dosarului penal, realizat de Direcția Generală Anticorupție în cadrul campaniei naționale „Tu poți face lumină!”.

Consiliul Județean Covasna este partener alături de Serviciul Județean Anticorupție Covasna şi în campania locală „Pasivitatea naște corupți(e)!”, în cadrul căreia au fost realizate şi distribuite materiale cu mesaje preventive înscrise în limbile română și maghiară.

Articolul precedent20 de voluntari şi localnici au făcut din nou curat la Cariera Őrkő
Articolul următorConcurs de filme de scurtmetraj pentru elevii de liceu din judeţul Covasna