Aproximativ 5 metri cubi de deşeuri au reuşit să adune cei 20 de voluntari care au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa la cea de a treia acţiune de igienizare a Cartierului Őrkő din Sfântu Gheorghe, pe care Asociația GAL Sepsi, în parteneriat cu Asociația Amenkha (organizația civilă a romilor din cartierul Őrkő), Woodview Movement, Primăria Sfântu Gheorghe și TEGA S.A. au organizat-o joi.

La fel ca în cazul celor două ediţii precedente, organizatorii le-au pus la dispoziţie voluntarilor pungi, greble, lopeţi, furci şi mănuşi, cafea şi apă, iar aceştia au adunat deşeurile din pădurea şi de pe câmpul din vecinătatea cartierului Őrkő, pe care la final le-au depozitat în două containere.

Prima acțiune din cadrul campaniei de colectare a deșeurilor din zonele periferice ale municipiului Sfântu Gheorghe a avut loc la mijlocul lunii aprilie, cei aproape 70 de voluntari reușind să adune din zona cartierul Őrkő peste 16 metri cubi de deșeuri, iar în cadrul celei de-a doua acțiuni, derulată în luna iunie în zona fostei cariere de piatră, cei 23 de voluntari au adunat aproximativ 8 metri cubi de deșeuri.

Potrivit organizatorilor, şirul acţiunilor de igienizare va continua şi în perioada următoare.

Articolul precedentDSP Covasna: peste 1.800 de viroze respiratorii în ultimele zile. Nu sunt cazuri de gripă
Articolul următorDiscuţii despre prevenirea corupţiei în instituţiile Consiliului Judeţean Covasna