Un număr de șaisprezece unitățile administrativ teritoriale au depus, în ultimele trei luni, solicitări de finanțare nerambursabilă din fonduri publice de la Consiliul Județean Covasna, pentru reabilitarea și modernizarera căminelor culturale.

Pentru a putea sprijini mai multe proiecte, în cadrul sedinței ordinare de la începutul acestei săptămâni, Consiliul Județean a suplimentat fondul pentru trei dintre programele județene de dezvoltare locală.

„Am suplimentat cu 200 mii lei fondul destinat reabilitării și modernizarea căminelor culturale din mediul rural, cu 150 mii lei fondul destinat pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ preuniversitar, școli și grădinițe, iar 10 mii lei am alocat pentru programul destinat construirii locurilor de joacă. Aceste finanțări pot fi accesate de unitățile administrativ teritoriale care trebuie să asigure o contribuție proprie de 50 la sută. Obiectivul nostru este acela de a reabilita, printr-o cooperare între autoritățile locale și județene, edificii care contribuie la îmbunătățirea vieții de zi cu zi din mediul rural”, a explicat vicepreședintele Consiliul Județean Covasna, Henning László.

Anul acesta au fost depuse 16 proiecte care vizează reabilitarea căminelor culturale din mediul rural, în opt cazuri s-au încheiat deja contractele de finanțare și în curând vor fi finalizate contractele pentru încă șase proiecte. Suplimentarea fondului destinat acestui program a fost necesară datorită numărului mare de proiecte depuse.

De-a lungul timpului, Consiliul Județean Covasna a alocat în total 3,1 milioane lei pentru sprijinirea celor opt programe județene de dezvoltare locale, acesta fiind primul an în care se acordă sprijin financiar pentru reabilitarea și dotarea bibliotecilor, precum și pentru înființarea unor case memoriale, muzee, respectiv pentru reabilitarea și dotarea remizelor de pompieri din mediul rural.

 

Articolul precedentA doua ediție a Festivalului „Forgács”, în orașul Covasna
Articolul următorAu început înscrierile pentru „Șugaș Race”