Cursurile la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe au fost suspendate până la finalul săptămânii, decizia fiind luată de Direcţia de Sănătate Publică Covasna, în urma unei analize epidemiologice, după ce în ultimele două zile aproximativ 25% dintre elevii acestei şcoli au lipsit de la cursuri.

Inspectorul şcolar general, Kiss Imre a precizat că pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virozelor respiratorii, în această perioadă, sălile de clasă, internat, cantina şi sala de sport vor fi igienizate, iar situaţia va fi monitorizată până la reluarea cursurilor, în data de 27 ianuarie.

„Numai cursurile acestei şcoli vor fi suspendate, din cauza virozei s-a luat această deiczie, şi de la alte şcoli dar nu s-au confirmat. Au fost foarte mulţi absenţi, aproximativ un sfert din numărul total al elevilor. S-a luat o decizie ca mâine şi joi să stea acasă, vineri oricum era liber, până atunci să se aerisească tot”, a precizat inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Măsura a fost luată ca urmare a înmulţirii cazurilor de viroză respiratorie şi gripă la nivelul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe, la această oră nefiind informaţii privind înmulţirea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

 

Articolul precedent11 luni de închisoare cu executare pentru un covăsnean care a condus fără permis
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe acordă şi în acest an burse pentru studenții din anii terminali