Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Educației și Cercetării Științifice organizează o nouă ediție a concursului național pe teme de protecția mediului, „Alege! Este dreptul tău”.

Tema din acest an a concursului este „Informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor”, iar competiția este structurată pe 3 categorii, fiind adresată elevilor de clasele I-VI; VII – VIII și IX – XI.

Etapa județeană va avea loc în data de 30 martie, de la ora 10:00, termenul limită pentru depunerea lucrărilor pentru concursul de desen fiind 28 martie.

De asemenea, lista elevilor participanți la concursul de prezentare a eseului cu tema „Să învățăm să citim eticheta produselor” și la testul grilă pe teme de protecția mediului, adresat elevilor de clasele IX-XI, poate fi comunicată până pe data de 28 martie.

Conform regulamentului de concurs, la etapa națională vor participa desenele clasate pe locul I la etapa judeleană, (clasele I-VI), precum și creațiile grafice clasate pe locul I la etapa județeană/a Municipiului București, (clasele VII – VIII), care vor fi colectate de CJPC/CPCMB și transmise ulterior Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor; dar și elevii de liceu clasați pe locurile I și II la etapa județeană, respectiv elevii clasați pe locurile I – VI la etapa pe Municipiul București (82 de elevi din județe, respectiv 6 din Municipiul București).

Competiția națională ,,Alege! Este dreptul tău” a fost lansată în anul 2000, în cadrul unui cerc al tinerilor consumatori din cadrul Liceului Economic ,,A.D. Xenopol”, cu sprijinul ANPC și are ca scop educarea și conștientizarea tânărului consumator asupra drepturilor și intereselor sale legitime.

Mai multe detalii despre competiție și regulamentul de participare pot fi accesate pe site-ul: http://www.anpc.gov.ro/articol/572/alege-este-dreptul-tau-1.

 

Articolul precedent15 romi din Sfântu Gheorghe au primit certificate de competență profesională
Articolul următorPercheziţii în Covasna la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun