Programul care studiază romii ca resursă umană se apropie de sfârșit. 15 persoane din Sfântu Gheorghe au primit certificate de competență profesională.

Programul lansat în 2017, care studiază romii ca resursă umană şi care îşi propune integrarea acestora pe piața forței de muncă, se apropie de sfârşit. În cadrul proiectului o grupă alcătuită din locuitori din cartierul Őrkő, care au fost deschiși în căutarea locurilor de muncă, au participat la o serie de instruiri pentru adulți și instruire profesională.

Ieri a avut loc înmânarea certificatelor de competență profesională pentru 15 persoane care au participat și au absolvit programul, aceste certificate fiind un ajutor în integrarea pe piața forței de muncă.

Proiectul încearcă să găsească soluții la probleme de încadrare pe piața muncii a persoanelor de etnie romă în ţările din regiunea Europei de Sud-Est, în situația în care romii constituie cea mai numeroasă minoritate etnică în Uniunea Europeană și sunt printre cei mai dezavantajaţi, care se confruntă cu excluziunea socială, discriminare și acces limitat pe piața muncii, în educație și în sistemul de sănătate.

Articolul precedentOpereta Swing în Săptămâna Culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe
Articolul următorContinuă înscrierile pentru concursul ,,Alege! Este dreptul tău”