În cadrul ședinței ordinare din luna septembrie, Consiliul Județean (CJ) Covasna a decis, printre altele, sprijinirea financiară a cluburilor sportive, în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului.

Consilierii județeni au aprobat în ședința de vineri dimineață cererea de finanțare a Asociației Clubul Sportiv de Hochei pe Gheață Királypingvinek (100.000 lei) și a Asociației Clubul Sportiv Hochei Bikák (60.000 lei), cereri prin care cele două asociații au solicitat finanțare pentru participarea la diferite concursuri și pregătirea noilor speranțe.

CJ Covasna alocă anul acesta aproape patru milioane lei pentru sprijinirea sportului de performanță și de masă. Considerăm că este important ca atât copiii, cât și adulții să aibă oportunitatea de a face sport și de a participa la competiții sportive într-un cadru organizat. Acum o săptămână, în cadrul ședinței de consiliu județean din luna august, am decis sprijinirea financiară a participării la competiții naționale și internaționale pentru cele cinci secții sportive ale Clubului Sportiv Sepsi SIC, acordându-le în total 2,7 milioane lei. Clubul Sportiv Sepsi OSK a primit 150.000 lei, pentru ca echipele de tineret a clubului să poată participa la Campionatul Național de Fotbal. Pentru secția de futsal a Asociației Clubul Sportiv KSE Târgu Secuiesc am alocat 150.000 lei, iar pentru secția de baschet din cadrul aceluiași club am alocat 440.000 lei” – a explicat Tamás Sándor.

Președintele CJ Covasna a subliniat faptul că, de asemenea, au aprobat alocarea unui fond de 200.000 lei pentru sprijinirea activității sportive a altor asociații sportive, anunțul de participare fiind publicat în primăvară. Tamás Sándor a reamintit faptul că autoritățile locale pot solicita finanțare pentru reabilitarea și dotarea bazelor sportive în cadrul Programelor Județene de Dezvoltare Locală.

Articolul precedentPeste 2.000 de elevi covăsneni primesc luni primul ghiozdan
Articolul următorAccident pe DN13E în Covasna. Doi motociclişti au fost răniţi