În ultimii 7 ani, Consiliul Județean Covasna a dăruit cadouri pentru un număr de peste 15 mii de elevi, prin programul „Primul ghiozdan”.

Anul acesta peste două mii de elevi din clasele pregătitoare se bucură de ghiozdanele echipate cu rechizite școlare, care au fost predate la Colegiul Național ”Székely Mikó”, directorilor instituțiilor școlare.

„Putem să spunem că județul Covasna este „prietenul” elevilor. Pe lângă dezvoltările infrastructurale și pe lângă reabilitarea instituțiilor de învățământ, a grădinițelor și școlilor, a facilităților sportive și a căminelor culturale, care oferă recreere tinerilor și elevilor, în afara locurilor de joacă construite, Consiliul Județean Covasna derulează și programe cum ar fi programul After school sau programul „Primul ghiozdan”, lansat acum șapte ani, programe care se bucură de un succes constant. Pentru acest program, Consiliul Județean Covasna a alocat anul acesta un buget de 123 mii lei. Ghiozdanul prevăzut cu etichetă de nume, separat pentru băieţi şi fete, conținând creioane grafice și colorate, penar, cutie de sandwich, caiet vocabular (pentru însemnări către părinţi) are valoarea de 72 lei” – a subliniat Tamás Sándor, președintele Consiliul Județean Covasna, în cadrul ședinței cu directorii instituțiilor de învățământ.

„Anul acesta am premiat peste 600 de elevi și 300 de profesori, pe cei care învață mai mult și au realizări mai bune, care participă nu doar la activitățile școlare, ci obțin rezultate semnificative și la olimpiade și concursuri. Continuăm această activitate, deoarece avem convingerea că, pentru viitorul regiunii noastre este important să sprijinim elevii care învață mai mult și obțin rezultate bune. Ei sunt cei care vor contribui la dezvoltarea județului Covasna atât pe plan cultural, cât și pe plan economic” – a adăugat președintele.

Prima ședință cu directorii instituțiilor de învățământ

La prima ședință cu directorii instituțiilor de învățământ din anul școlar 2019-2020, inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre, a spus că și în acest an obiectivul lor principal este acela de a conduce instituțiile de învățământ într-un mod corespunzător. Dorindu-le perseverență, putere și înțelepciune în rezolvarea eventualelor probleme, inspectorul general i-a salutat și pe noii directori ai acestui an școlar, respectiv a mulțumit Consiliului Județean Covasna pentru sprijinul acordat învățământului covăsnean.

„Acest program reprezintă o mare bucurie pentru copii. Merită să vedem fețele celor mici atunci când primesc și desfac cu grijă pachetele. Programul este o idee bună pentru școli și copii, dar mai ales pentru familiile aflate în situație materială dificilă. Mulți copii consideră acest cadou un articol de lux. Programul este bun și pentru că asigură șanse egale copiilor aflați într-o situație mai puțin favorabilă” – a afirmat Nagy Ilonka, directorul Școlii Gimnaziale „Bartha Károly” Boroșneu Mare.

Anul acesta Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” Araci începe anul școlar cu cei mai mulți elevi din clasele pregătitoare: 133 (79 băieți, 54 fete), iar Școala Gimnazială „Horn Dávid” Comandău are cei mai puțini elevi în clasa pregătitoare:  3 fete.

 

Articolul precedentAteliere inovative de creaţie la Festivalul pulzArt de la Sfântu Gheorghe
Articolul următorConsiliul Judeţean Covasna a alocat aproape 4 milioane lei pentru sport