Concertul „learn2drum” din seria de programe intitulată „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe” inițial programat pentru vineri, 16 august, şi amânat din cauza vremii ploioase, a fost reprogramat pentru data de 4 septembrie, ora 20:00.

Producția se adaptează remarcabil de bine în concepția Anul Elevilor, deoarece de data aceasta vor urca pe scena de piatră din Piața Centrală în cadrul unei ore demonstrative chiar elevii, cursanții școlii de tobe „learn2drum”.

Școala de tobe learn2drum a fost inițiată de Kiss Levente la Tîrgu Mureș cu scopul de a oferi spațiu și oportunitate tinerilor care, la fel ca el, sunt iubitori de muzică, pentru studierea tobei, pentru exprimarea de sine și pentru autoprezentare. Şcoala înființată în anul 2014 a progresat cu succes între timp, şi chiar s-a extins: în toamna anului 2018 s-au lansat cursuri și la Sfântu Gheorghe, unde learn2drum se poate lăuda în prezent cu studio propriu, respectiv cu peste 15 elevi.

În cadrul orelor demonstrative intitulate learn2drum.open.project, ucenicii se prezintă de obicei aproximativ o oră în fața celor interesați. Producția intitulată open.project – movie.edition care va avea loc în ziua de vineri este o variantă îmbunătățită a orelor demonstrative, care va fi într-adevăr specială, micul baterist din cadrul learn2drum va cânta coloane sonore principale și secundare renumite, în timp ce atmosfera de cinema a filmelor respective va fi trezită de proiecție video de colaj.

Sajgó Áron (11 ani), Pál Mátyás Áron (18 ani) și Tündérligeti Samu (18 ani) sunt ucenicii școlii de tobe learn2drum din Tîrgu Mureș, iar Lukács Beáta (14 ani) învață la learn2drum din Sfântu Gheorghe. Unii cântă la tobă deja de 5 ani, iar alții doar de 9 luni, însă devotamentul și perseverența sunt caracteristici comune ale tinerilor, deoarece numai așa a putut să aibă loc acest spectacol care necesită un efort deloc nesemnificativ, în cadrul căruia va întoarce lumea vizuală și sonoră a unor succese de filme, precum „Pulp Fiction”, „Fight Club”, „Guardians of the Galaxy” sau „Rocky”.

Participarea la concert este gratuită, astfel că organizatorii îi așteaptă cu drag pe cei interesați vineri, 4 septembrie, de la ora 19:00 la scena de piatră din Piața Centrală!

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Articolul precedentCutremur în apropiere de judeţul Covasna
Articolul următorTabăra de Teatru pentru profesori și lideri de grupuri de la Zăbala a azjuns la final