dav

În cursul zilei de luni a fost semnat contractul de achiziție publică pentru reabilitarea ansamblului Muzeului Național Secuiesc, proiect finanțat din fonduri europene, a cărui valoare se ridică la 15,5 milioane lei.

Lucrările vor fi demarate la începutul anului viitor, iar instituția va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care va cuprinde, printre altele, îmbunătăţirea infrastructurii clădirilor, mărirea spaţiului expoziţional, inclusiv prin crearea unor depozite vizitabile şi introducerea în circuit a turnului principal, crearea unui spaţiu destinat pedagogiei muzeale şi a unui magazin de suveniruri, precum şi reamenajarea şi modernizarea parcului în vederea organizării de evenimente publice.

VIDEO:

Prezent la eveniment, directorul instituției, Vargha Mihaly a declarat că proiectul va contribui atât la punerea în valoare a patrimoniului, cât şi la dublarea numărului de vizitatori.

Ne-am așteptat ca lucrările să înceapă într-un timp foarte scurt, ceea ce nu s-a întâmplat. Am fost puțin mirați pentru că am crezut că brandul Muzeului va atrage o mulțime de proiectanți și va fi o întrecere acerbă, lucru care nu s-a întâmplat, și după mai bine de doi ani asistăm la semnarea contractului de prestări servicii. Ne bucurăm că a câștigat o firmă de aici și sperăm că va pune mare accent pe calitatea lucrării. Acest complex muzeal a fost construit în anii 1912, clădirea a fost ridicată în mai puțin de un an. Suntem foarte bucuroși pentru că vom avea o instituie muzeală modernă și sperăm să avem nu doar 30.000 de vizitatori anual, ci să dublăm acest număr”, a declarat Vargha Mihaly.

El a mai preciazat că instituția pe care o conduce a mai trecut prin lucrări capitale la începutul anilor 1980, când a fost construită aripa nordică.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor a precizat că durata de execuție a lucrărilor, începând cu emiterea ordinelor de începere, este de 41 luni, din care 5 luni proiectare și 36 luni execuție.

Articolul precedentPeste 730 de pacienţi la Urgenţe în ultima săptămână
Articolul următorCea de-a 5-a ediţie a Taberei Interetnice de Teatru, văzută prin ochii participanţilor