La data de 29.12.2018, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au prins în flagrant doi tineri de 15 și 19 ani, bănuiți de comiterea unui furt din locuință.

Cei doi au fost depistați pe o stradă din municipiul Sfântu Gheorghe, la scurt timp după comiterea faptei, și au fost conduși la sediu pentru verificări. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că cei doi, profitând de faptul că poarta de acces în curte, dar și ușa unei locuințe, erau neasigurate, ar fi pătruns în imobil și ar fi sustras din hol un portofel.

„Față de tânărul de 19 ani polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior dispunându-se, prin unitatea de parchet competentă, cercetarea lui sub măsura preventivă a controlului judiciar. Minorul în vârstă de 15 ani este și el cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Prejudiciul estimat la circa 200 de lei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Alți doi tineri sunt cercetați de polițiștii covăsneni după ce au tâlhărit o persoană

În seara de 31 decembrie 2018, în jurul orei 19:30, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați de către un tânăr de 18 ani, despre faptul că în urmă cu câteva minute ar fi fost abordat de mai mulți indivizi, pe stradă, care i-au sustras telefonul mobil.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea a doi tineri de 16 ani, ambii din Sfântu Gheorghe, bănuiți de comiterea acestei fapte. Din cercetări a reieșit că aceștia au exercitat acte de violență asupra victimei, cu scopul de a-i sustrage telefonul mobil.

Polițiștii au dispus, față de cei doi, măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, prin unitatea de parchet competentă, s-a dispus cercetarea acestora sub măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prejudiciul fiind recuperat și predat persoanei vătămate.

 

Articolul precedentPermis pentru viitor – ultimele trei săptămâni de înscrieri
Articolul următorPolițiștii covăsneni, sancțiuni de peste 50.000 de lei, în perioada minivacanței de Revelion