O clasă a IX-a a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, două grupe din cadrul Grădiniței „Gulliver” din Sfântu Gheorghe, Şcoala Gimnazială „Laszlo Lukacs” din Ilieni, două clase din cadrul Școlii Primare Nr.3 Turia, şi alte două din cadrul Şcolii Gimnaziale „Karatna” din Turia au intrat în scenariul roşu, după ce 3 elevi, un cadrul didactic şi o îngrijitoare au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, scrie WE RADIO.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a transmis că măsura a fost dispusă pentru 14 zile, timp în care întregul proces instructiv – educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3.

În urma adresei Direcției de Sănătate Publică Covasna și a avizării Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Covasna vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică, pe o perioadă de 14 zile, în clasa a IX-a A din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe (un elev depistat pozitiv), în ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale „Laszlo Lukacs” Ilieni (2 elevi depistați pozitiv), în două grupe din cadrul Grădiniței „Gulliver”, Sf. Gheorghe (o îngrijitoare depistată pozitiv), în clasele a II-a B, a III-a din structura Școala Primară Nr.3 Turia,respectiv în clasele aV-a B șiaVIII-adin structura Școala Gimnazială „Karatna”, Turia (un cadru didactic depistat pozitiv). Prin urmare, întregul proces instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3”, se arată într-un comunicat al IŞJ Covasna.

Continuarea, AICI.

Sursa: Realitatea de Covasna