După o pauză de doi ani, elevii din clasele primare beneficiază din nou de programul „La drum cu lectură”.

Fiecare elev de clasa a II-a a primit recent o carte cadou din partea Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” şi a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Cu ocazia înmânării cărților, angajații secției pentru copii a bibliotecii s-au pregătit cu activități și prezentare de cărți destinate elevilor de clasa a II-a, încercând astfel să facă citirea mai atractivă pentru elevii din clasele primare.

După o pauză de doi ani s-a reluat programul „La drum cu lectură” destinat elevilor din clasele primare, anul acesta fiind înmânate cărți cadou pentru peste 530 de copii. În cursul săptămânii trecute copiii vorbitori de limba maghiară au putut prelua volumul autoarei Kertész Erzsi intitulLLat „Ludmilla megoldja” (Ludmilla va rezolva), în timp ce elevii din clasele primare de limba română au primit cartea autoarei Lavinia Braniște intitulată „Rostogol păzește pepenii”.

Programul „La drum cu lectură”

Programul „La drum cu lectură” a fost lansat în anul 2010, iar la momentul respectiv de pachetele cu cărți cadou au beneficiat familiile cu nou-născuți. Mai târziu inițiativa a fost extinsă și asupra elevilor de la clasele IV, VIII și XII cu donații de cărți corespunzătoare grupei respective de vârstă. În ultimii ani beneficiarii programului au fost elevii de clasa I, cu ocazia bucuriei că au învățat să citească, iar familiile cu bebeluși beneficiază în continuare de pachet, completând o cerere la Biblioteca Judeţeană.

În cursul săptămânii trecute au primit cărți acei elevi din clasele primare care primăvara aceasta au fost elevi în clasa I, iar în cursul anului școlar vor primi cărți cadou și elevii de clasa I din anul școlar curent.

Programul „La drum cu lectură” servește educației la citire, întărește începând cu vârsta fragedă interesul pentru carte, încurajează petrecerea timpului părintelui cu copilul într-un mod plăcut și îi face pe părinte și copil ca pe termen lung să se intereseze de serviciile bibliotecii și de rolul acesteia în lumea de astăzi.

Articolul precedentArtistul francez Boris Dymny, la Sfântu Gheorghe cu Play!Mobile
Articolul următorSepsi-SIC primeşte vizita echipei Galatasaray în EuroCup baschet feminin