Artistul francez Boris Dymny, actor și director al „di mini teatro”, participă miercuri, alături de reprezentanți ai comunităților din Cernat, Baraolt și Őrkő, la ultimul eveniment organizat la Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului Play!MOBILE – teatru comunitar.

Întâlnirea va avea loc începând cu ora 17:00, la Centrul Multifuncțional „Néri Szent Fülöp” din Őrkő, și încheie seria evenimentelor organizate în cadrul proiectului Play! MOBILE, cofinanțat prin Programul Europa Creativă a Uniunii Europene, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Fondului Cultural Național Maghiar, al Fundației Gábor Bethlen, Consiliului Local Sfântu Gheorghe și al Consiliului Județean Covasna.

„Până ce o parte din echipa Play!MOBILE se pregătește de ultimul spectacol la Liancourt-Saint-Pierre, noi facem o întâlnire de închidere în prezența leaderului artistic Boris Dymny, cu participanții și partenerii locali din Cernat, Őrkő și Baraolt, pentu o proiecție scurtă a documentațiilor video realizate pe parcursul atelierelor și spectacolelor”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Artistul francez Boris Dymny nu este primul care aduce teatrul în comunitățile rome. De-a lungul timpului acesta a participat la inițiative de artă similare și în Franța, Macedonia sau Ungaria.

Articolul precedentPrimăria Covasna amenajează un cimitir nou, „lotizat pe confesiuni”
Articolul următorCărţi cadou pentru elevii claselor primare