Joi, la sediul Prefectuii Covasna, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi evaluarea activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna în anul 2019.

La eveniment au participat şi prefectul judeţului Covasna, Todor Iulian-Constantin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Róbert, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii.

Potrivit bilanţului, în 2019 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” (ISU) Covasna a gestionat 4.502 evenimente, reprezentând o medie de aproximativ 12 evenimente pe zi, concretizate în misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor, activităţi de protecţie a comunităţii, exerciţii, recunoaşteri şi alte situaţii.

Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii şi 78 de incendii de vegetaţie şi altele, iar echipajele SMURD au gestionat 3.094 de evenimente, reprezentând o medie de circa 8 cazuri pe zi. De asemenea, în urma acestor intevenţii au fost asistate un număr de 3.219 persoane, din care 2.981 adulţi şi 238 copii.

Îndeplinirea obiectivelor din anul 2019 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor militari, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea unității noastre şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii.

În anul 2019, în scopul prevenirii și gestionării unor situații de urgență produse pe teritoriul județului și îndeplinirii altor atribuții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna s-a întrunit în perioada analizată în 7 ședințe, din care 3 ordinare și 4 extraordinare.

Obiectivul fundamental al activității Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna a fost asigurarea, în mod unitar și profesionist, a apărării vieții și sănătății populației, a mediului înconjurător, a valorilor materiale și culturale, pe timpul producerii situațiilor de urgență.

Foto: ISU Covasna

ImagineImagineImagine

Articolul precedentSuprafaţa agricolă irigată în Covasna s-a dublat în mai puțin de doi ani
Articolul următorJandarmii covăsneni, prezenti la ,,Winter Rally Covasna 2020”