170 de contestații au fost depuse în județul Covasna, după afișarea rezultatelor inițiale la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat.

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, cele 170 de contestații au fost depuse la probele scrise, iar cele mai multe sunt la cea de limba și literatura română, unde rezultatele a 91 de lucrări au fost contestate.

Potrivit IȘJ,  la proba de limba și literatura maternă s-au depus 20 de contestații; la proba obligatorie a profilului – 22, iar la proba la alegere a profilului și specializării – 37.

Soluționarea acestora se va face până în data de 5 septembrie, urmând ca în 6 septembrie să fie anunțate rezultatele finale.

La sesiunea august –septembrie a examenului de Bacalaureat 2018 s-au înscris 427 de candidați din județ. Dintre cei prezenți, 92 au obținut medie de promovare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Articolul precedent17 şoferi au rămas fără permis în weekend în judeţul Covasna
Articolul următorPesta porcină: Şapte stâne şi o fermă de porci, amendate pentru nerespectarea măsurilor preventive