Doi tineri din Valea Mare, beţi fiind, au făcut un accident în noaptea de duminică spre luni, intrând cu maşina în fundația din beton a indicatorului de ieșire din localitate după care s-a răsturnat în şanţ.

Până aici nimic deosebit, însă ce urmează e de cascadorii râsului. Dându-şi seama de ce-au făcut, tinerii s-au mutat la 300 de metri distanţă de unde au sunat la Ambulanţă reclamând că erau într-o căruţă când a apărut un urs din cauza căruia calul s-a speriat, căruţa s-a răsturnat, iar ei au fost răniţi.

Redăm mai jos întreaga întâmplare aşa cum reiese din comunicatul IPJ Covasna:

„La data de 09.09.2019, în jurul orelor 02:00, un bărbat în vârsta de 23 ani, din com. Valea Mare, județul Covasna, în timp ce conducea un vehicul cu tracţiune animală pe DJ121A dinspre Valea Mare către Întorsura Buzăului, pe partea carosabilă a apărut un animal sălbatic (urs), moment în care animalul trăgător al atelajului s-a speriat, bruscând căruţa, iar conducătorul și pasagerul atelajului (un bărbat în vârstă de 33 ani din aceeași localitate) s-au dezechilibrat şi au căzut pe partea carosabilă accidendându-se.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului atelajului hipo şi rănirea gravă a pasagerului, conform diagnosticului eliberat de Spitalul Județean Sfântu Gheorghe.

Urmare a evenimentului s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la fața locului și, în urma cercetărilor și verificărilor efectuate, a constatat următoarele:

Un bărbat de 23 ani, domiciliat în com. Valea Mare, jud. Covasna, în timp ce conducea un autoturism pe DJ121A pe direcția Valea Mare-Întorsura Buzăului, la ieșirea din localitate, a pierdut controlul direcției părăsind carosabilul prin partea dreaptă a drumului și a lovit cu partea din  stânga față  fundația din beton a indicatorului de ieșire din localitate după care s-a răsturnat în lateral, pe un teren în pantă alăturat drumului, cu o diferență de nivel de cca. 2 m. Autoturismul a rămas sprijinit cu partea de dedesubt de un copac și cu partea laterală stânga pe sol.

Conducătorul auto și pasagerul implicați în evenimentul rutier au ieșit singuri din autoturism și pentru că suferiseră vătămări corporale au solicitat o ambulanță prin SNUAU 112.

Conducătorul auto și pasagerul s-au deplasat cca. 300m de la locul accidentului și  în jurul orelor 03.00, au fost preluați de un echipaj al ambulanței și transportați la UPU a Spitalului Județean Sfântu Gheorghe unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Cei doi s-au înțeles în prealabil să declare că se deplasau cu o căruță al cărei animal trăgător s-ar fi speriat de un urs și astfel s-ar fi produs accidentul deoarece anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Totdată, se efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și condițiilor comiterii faptei.”

Articolul precedentDupă un an şi jumătate, comunele Malnaş şi Micfalău au din nou medic de familie!
Articolul următorAccident pe DN12 la Malnaş între un TIR şi un tractor