Cabinetul medical din Micfalău funcţionează din nou după un an și jumătate! Dr. Kovács Attila și soția sa, Cătălina, asistentă de laborator, primesc pacienții în acest centru medical reabilitat. Cuplul medical va avea program de lucru luni, marți și joi la Micfalău, iar miercuri și vineri la Malnaș.

Ca ultimă soluție, Demeter Ferenc, primarul comunei Micfalău, a postat un anunț pentru postul de medic de familie pe rețeaua de socializare Facebook și așa s-a prezentat pentru post medicul de la Brașov. Edilul a precizat că 50.000 de lei au fost alocați de către autoritățile locale pentru reabilitarea exterioară și interioară a cabinetului medical, iar anul acesta este prevăzută înlocuirea ușilor și ferestrelor.

„Prin faptul că în localitate a venit un medic de familie, am reușit să rezolvăm una dintre cele mai mari probleme ale comunei, deoarece localitatea n-a avut medic de familie din martie anul trecut. Este un ajutor uriaș pentru locuitorii din Micfalău, mai ales pentru persoanele în vârstă, ajutor pentru care adresăm mulțumiri Consiliului Județean și tuturor acelor instituții care ne-au ajutat în rezolvarea problemei. Suntem recunoscători medicilor de familie din Sfântu Gheorghe și din zonă, care au primit pacienții din Micfalău” – a spus primarul comunei, adăugând că pe viitor doresc să înființeze un centru medical microregional care să asigure serviciile de analize de laborator.

Naveta de la Braşov

Dr. Kovács Attila consideră că este aproape o coincidență că anunțul de pe rețeaua de socializare a fost văzut de cunoștințele sale care i-au sugerat să-și continue profesia la Micfalău. Pentru medicul care trăiește în Brașov nu va fi o noutate parcurgerea zilnică a câtorva kilometri, deoarece din 2013 a lucrat la Sfântu Gheorghe ca medic de medicina muncii, a făcut naveta, în mod regulat. „Mă bucur că s-a reușit amenajarea unui cabinet medical modern. Și pentru că nici la Malnaș nu era medic de familie, am acceptat cu plăcere și acel post” – a spus dr. Kovács.

Programul cabinetelor medicale a fost făcut în așa fel încât să fie accesibil și pentru cei care ajung târziu de la locul de muncă sau de la școală. Programul este următorul: luni între ora 13-18, marți între ora 9-13, miercuri între ora 13-18, iar joi și vineri între ora 11-13.

Articolul precedentPrimăria Târgu Secuiesc, apel pentru menținerea curățeniei
Articolul următorAu făcut accident cu maşina, dar i-au înscenat accidentul unui… urs!