filtrele DSV Covasna

Atenție! Nerespectarea măsurilor privind prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale constituie infracţiune.

În contextul identificării unor focare de pestă porcină africană pe raza județului Covasna, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna aduce la cunoștință faptul că sacrificarea, comercializarea și transportul porcilor domestici, în timpul unei interdicții impuse de o autoritate competentă a statului, pe fondul existenței unui risc al dispersării virusului și dacă aceste activități au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, pot constitui infracțiuni și se pedepsesc conform art. 355 alin. (1) din Codul Penal, astfel:  „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

În consecință, chiar și nerespectarea măsurilor impuse referitoare la modul de adăpostire/izolare a animalelor în cauză poate constitui faptã de natură penală.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna adresează tuturor locuitorilor rugămintea de a respecta cu strictețe măsurile impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu pentru oprirea răspândirii virusului și prevenirea apariției de noi focare.

În cazul în care identificați animale ce prezintă simptome suspecte de boală, vă adresăm rugămintea de a contacta de urgență medicul veterinar sau reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna.

Articolul precedentSepsi-SIC câştigă în Suedia al doilea meci din grupele EuroCup Women
Articolul următor52 de pietre funerare în memoria copiilor uciși la Auschwitz, în Parcul Memorial al Evreilor din Sfântu Gheorghe