Campaniile derulate în ultima săptămână de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna au avut succes, astfel că dintr-un total de peste 8.000 de persoane catagrafiate în acest sezon, 5.809 s-au vaccinat antigripal în cadrul campaniei de imunizare gratuită derulată de Ministerul Sănătății.

Astfel, potrivit Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, în cabinetele medicilor de familie mai sunt aproximativ 300 de doze de vaccin, iar în ceea ce priveşte gripa, nu au existat suspiciuni sau cazuri confirmate.

„Săptămâna aceasta s-au înregistrat 2.090 de cazuri de îmbolnăviri, asta înseamnă o scădere cu aproximativ 20% față de aceeași perioadă a anului precedent, când am înregistrat 2.590 de cazuri. Ceea ce este important, încă nu au fost raportate focare sau absenteism în unitățile școlare, cazurile sunt forme ușoare și medii, și doar 1,50% dintre pacienți au necesitat spitalizare. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, aici am avut o acțiune foarte convingătoare în această săptămână, am ajuns la un total de 5.809 persoane vaccinate, asta înseamnă cam 78% din totalul celor catagrafiați. Ne-au mai rămas doar 300 de doze în teren, ceea ce însemnă că nu mai este valabilă redistribuirea între cabinetele medicale, pentru că sunt una sau două doze la câteva cabinete, iar medicii le vor folosi în această săptămână”, ne-a explicat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella.

Specialiștii se așteptau ca odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, în această lună să apară o creștere a virozelor respiratorii, însă numărul acestora se menţine la nivelul normal în judeţul Covasna.

Articolul precedentMilán și Hanna – cele mai populare nume de copii în 2019 la Sfântu Gheorghe
Articolul următorLuni începe campania de vaccinare împotriva HPV. 90 de doze în cabinetele din județul Covasna