Direcţia Finanţelor Publice Municipale anunţă că până la data de 10 februarie, aproape 30% dintre locuitorii persoane fizice din Sfântu Gheorghe şi-au plătit deja impozitele pe locuinţe pentru anul 2020.

Situația încasărilor la bugetul local până la data de 10 februarie, constând în impozit/taxă pe clădire, impozit/taxă pe teren și impozit pe mijloace de transport pentru anul 2020, este următoarea (din suma totală datorată pentru anul 2020):

  • Impozit/taxă pe clădire 5,7% (persoane fizice 29,33%, persoane juridice 1,57%)
  • Impozit/taxă pe teren 15,11% (persoane fizice 29,15%, persoane juridice 3,13%)
  • Impozit mijloace de transport 16,98% (persoane fizice 21,82%, persoane juridice 7,56%)

De asemenea, în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, Direcţia Finanţelor Publice Municipale a deservit în cadrul Biroului de relații cu publicul 8.785 de contribuabili, serviciile furnizate fiind diverse: înregistrare, prelucrare declarații de impunere pentru stabilirea impozitului de clădire, teren și mijloace de transport, încasări plăți impozite și taxe locale, precum și diferite amenzi, emitere certificate fiscale, consiliere în domeniul impozitelor și taxelor locale.

Cea mai mare prezență a fost înregistrată la casierii, aici fiind deservite în medie 208 persoane pe zi. De altfel, Direcţia Finanţelor Publice Municipale a asigurat posibilitatea de încasare impozite și taxe la patru puncte de lucru din cadrul Biroului de relații cu publicul, respectiv posibilitatea de plată cu cardul bancar.

Prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, până pe 10 februarie, persoanele fizice au efectuat 537 de plăți către Direcţia Finanţelor Publice Municipale.

În cursul lunii ianuarie au fost emise și comunicate persoanelor fizice și juridice deciziile de impunere anuale, respectiv actele de executare silită pentru datoriile scadente la 31 decembrie 2019.

 

Articolul precedentBărbat accidentat pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCuplurile de aur şi diamant, aşteptate să se înscrie la Primăria Sfântu Gheorghe