amenzi politia rutiera

În decursul ultimei săptămâni, IPJ Covasna a desfășurat zilnic acțiuni vizând principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Astfel, în această perioadă au fost constatate 243 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, pentru care au fost aplicate tot atâtea amenzi. Tot pentru diverse abateri în trafic au fost reținute 18 permise de conducere. De asemenea, în urma acestor acțiuni, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea a 7 infracțiuni la regimul circulației.

În weekend, polițiștii din Întorsura Buzăului au depistat un bărbat din județul Tulcea care circula pe raza orașului cu 112 km/h, depășind astfel limita legală de viteză cu 62 km/h. Tulceanului i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.305 lei.

Cu amendă în același cuantum a fost sancționat și un alt bărbat care a călcat prea tare pe pedala de accelerație și circula pe DN 11 cu 145 km/h, cu 45 km/h peste limita admisă pe sectorul de drum pe care a fost identificat. Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie.

Polițiștii vor acționa în continuare pentru salvarea de vieți și reducerea riscului rutier.

 

Articolul precedentFederația Sanitas lansează concurs pentru logo-ul „Galei Sanitas”
Articolul următorCinci transporturi de animale sau produse, amendate de DSV Covasna