Cu aproape o lună înainte de startul celei de a 13-a ediții a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe, programul evenimentului care se va întinde pe trei zile începe să prindă contur, iar organizatorii le-au pregătit participanților câteva surprize speciale.

Desfăşurat pentru al doilea an consecutiv la Arena Sepsi de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, evenimentul va avea loc în perioada 20-22 septembrie, în program fiind cuprinse, printre altele, concursuri de hochei, tenis, tenis cu piciorul, diferite programe sportive pentru copii și familii, dar și un „Ice Party”, spun organizatorii, care preconizează că programul va cuprinde aproximativ 120 de programe sportive şi de divertisment.

Față de anul trecut avem terenurile de fotbal care sunt gata și se pot utiliza. Competițiile de fotbal se vor muta în aceaste locații, și sperăm că astfel vom avea și mai mulți participanți și spectatori. Au fost depuse 45 de oferte de programe pentru diferite sporturi și preconizăm că vor fi în jur de 120 de programe sportive și de diverteisment, pentru diferite categorii de vârstă. Vom avea o multitudine de sporturi: baschet, fotbal, handbal, dar avem și foarte multe noutăți în acest an”, a precizat preşedintele Asociaţiei Equites, Nemes Aron.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 20 septembrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, unde se vor desfăşura concursuri de alergare, printre care și Ștafeta Culorilor Olimpice, iar după festivitatea de premiere participanţii vor putea urmări un spectacol de jonglerii cu focul.

Potrivit organizatorilor, printre surprizele ediției din acest an se numără un balon cu aer cald care va fi amplasat în fața Arenei Sepsi și pe care vizitatorii îl vor putea încerca în cele 3 zile ale evenimentului; un simulator profesional de curse auto „Racing Sim”; o pistă de ciclism pentru copii și adulți „Pumptrack”, dar și un cort „life style” unde participanții vor putea afla sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

De asemenea, seara de sâmbătă se va încheia cu un „Ice Party”, iar ziua de duminică va fi dedicată familiilor.

Majoritatea activităţilor şi programelor se vor desfăşura în parcarea din faţa Arenei Sepsi din Sfântu Gheorghe, astfel că societatea de transport public Multi Trans va pune la dispoziţia locuitorilor şi turiştilor autobuze spre această locaţie, care vor circula cu o frecvenţă mai mare în cele 3 zile ale evenimentului.

În plus, pentru că este un eveniment care promovează sportul şi mişcarea în aer liber, organizatorii și-au propus să amenajeze o pistă de ciclism pe digul de pe malul Râului Olt, pentru ca familiile și persoanele care nu vor să ajungă la eveniment cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, să poată face acest lucru circulând în siguranţă cu bicicletele.

La ediția de anul trecut s-au înscris aproximativ 4.000 participanți, au fost acordate 1.000 de medalii, 250 de cupe și 500 de tricouri.

Articolul precedentPiscina din Sfântu Gheorghe, închisă în perioada 26 august – 1 septembrie
Articolul următor3 instalații inedite, expuse la ediția din acest an a Festivalului pulzArt7