Primăria Sfântu Gheorghe va achiziționa în perioada următoare mai multe apartamente „de necesitate” pentru a putea asigura temporar locuinţe sociale persoanelor care au fost evacuate sau care dintr-un motiv sau altul au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Consiliul Local a aprobat la finalul lunii ianuarie achiziționarea unui apartament cu două camere (suprafață utilă 39,39 mp), situat în str. Romulus Cioflec nr. 11, bl. 18, sc. C, evaluat la 129.022 lei fără TVA, și care va fi trecut în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, cu destinaţia de locuinţă de necesitate.

Administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba a precizat că programul este unul necesar, iar Primăria intenționează să achiziționeze în perioada următoare și alte astfel de  apartamente.

„Intenția noastră este de a achiziționa asemenea imobile, în primul rând apartamente de bloc, pe care să le și reparăm dacă este nevoie, și să le avem pentru situații de urgență, sau în scopuri sociale (…) Au fost găsite deja câteva pe baza anunțurilor. În cazul a 3 apartamente s-au purtat tratative, și se părea că toate cele trei vor putea fi achiziționate pentru că prețul evaluat corespundea cerințelor legale (…) Până la urmă a rămas un singur apartament, care se va cumpăra, a ajuns pe masa Consiliului Local care a acceptat și aprobat achiziționarea acestui apartament. Încă nu este plătit, contractul nu este semnat dar din moment ce Consiliul a aprobat, în câteva zile se va perfecta. Continuăm să căutăm asemenea apartamente (…) Este un program nou. Ar fi trebuit probabil să îl avem mai demult”, ne-a spus administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba.

Acesta a mai precizat că locuinţele de necesitate vor fi închiriate temporar persoanelor şi familiilor evacuate, sau ale căror locuinţe au devenit inutilizabile, de exemplu, în urma unui incendiu.

Articolul precedentAmenzi de peste 54.000 lei aplicate de polițiștii Biroului de Imigrări Covasna în 2019
Articolul următorPrima școală specială cu predare în limba maghiară, pentru copiii nevăzători, în Harghita