O nouă acțiune a polițiștilor covăsneni pe linia combaterii delictelor silvice s-a derulat în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie, cu sprijinul specialiștilor în domeniul silvic.

Aceștia au acționat pe raza județului Covasna, pentru reducerea fenomenului infracțional, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și prevenirea tăierii și furtului de ”pomi de Crăciun” din fondul forestier.

„În urma acțiunilor au fost verificați 6 operatori economici și 26 de autovehicule, a fost confiscată o cantitate de 40 mc de material lemnos în valoare de aproximativ 11.100 de lei, iar polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.080 de lei. Totodată au fost constatate 4 infracțiuni incriminate de Codul Silvic și a fost reținut un permis de conducere. În consecință, sunt continuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos, iar în cazul unei persoane s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Printre abaterile constatate de oamenii legii se numără lipsa documentelor însoțitoare pentru materialul lemnos.

Articolul precedentAmenzi de peste 132.000 lei pentru tăieri ilegale şi furt din fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Covasna
Articolul următorAccident rutier ușor și „șofer” cu permisul suspendat, pe drumurile din județul Covasna