În această perioadă, angajaţii de la Grădinăria oraşului lucrează la trotuarul de pe strada Benedek Elek. Acesta este pregătit pentru asfaltare, urmând ca la începutul lunii mai să fie semnat contractul cadru cu societatea care va efectua lucrările de asfaltare în oraş, fiind inclus şi acest trotuar.

Angajaţii de la societatea Primăriei lucrează la trotuarul de pe strada Oltului, unde se corectează acele probleme care s-au ivit în ultima perioadă.

În Parcul Central se lucrează la alei, scări şi alte îmbunătăţiri, iar pe străzile mai mari – Váradi József, László Ferenc şi Vulturilor – se fac diferite lucrări de pregătire pentru asfaltare.

De asemenea, pe strada Andrei Şaguna a fost emis ordinul de începere pentru lucrările de apă şi canalizare ale Gospodăriei Comunale.

În ceea ce priveşte contractele de execuţie pentru alte câteva străzi, acestea nu pot fi începute pentru că sunt anumite neclarităţi juridice vizavi de decizia Guvernului de a mări salariul minim pentru cei care lucrează în construcţii, şi încă nu există o metodologie foarte clară în ceea ce priveşte actualizarea preţului contractelor.

„Până nu rezolvăm această problemă nu putem da ordinul de începere. Noi, teoretic, după Zilele oraşului am putea da ordinul, dacă până atunci rezolvăm această problemă, urmând să înceapă lucrările pe străzile Puskás Tivadar şi Crângului”, a explicat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

În rest, mai există alte câteva străzi în diferite faze ale procedurilor de licitaţie, despre care vom afla detalii în momentul în care vor fi semnate contractele de execuţie.

Articolul precedentA început votul pentru inițiativele înscrise în Com’ON Sfântu Gheorghe
Articolul următorCraiova – Sepsi 1-0. Echipa lui Neagoe rămâne fără victorie în play-off