Un patinoar artificial modern, cu o capacitate de peste 2.000 de locuri, va fi construit lângă Arena Sepsi de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, ca parte a planurilor Primăriei de a asigura infrastructura necesară practicării unei palete cât mai largi de sporturi de masă, anunță WE RADIO.

Consiliul Local a aprobat vineri, într-o şedinţă extraordinară, predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, investiția în valoare de aproape 317 milioane de lei urmând să fie realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI).  Pentru realizarea obiectivului, Fundația „Mens Sana” a făcut o donație constând în contractarea elaborării documentației tehnico-economice din cadrul Studiului de fezabilitate.

În municipiul Sfântu Gheorghe există o viață sportivă foarte activă, în care sporturile pe gheață (hochei, patinaj artistic) au o pondere și o popularitate crescândă. În oraș deja există o bază solidă pentru practicanții hocheiului pe gheață, existând echipe de copii la categoriile de vârstă U8-U14, echipe de juniori (U16, U18) şi de tineret (U20, U23), iar echipa de seniori este una dintre participantele campionatului național. Construirea patinoarului artificial ar înlesni practicarea sporturilor pe gheață, ar oferi un cadru stabil, profesionist şi atractiv pentru generațiile viitoare de sportivi, ar asigura baza obținerii unor performante la nivel național și internațional, prin punerea la dispoziția sportivilor a unui cadru optim pentru antrenamente, cu metode de pregătire moderne, promovând atât sportul de performanță, cât şi sportul de masă. Odată cu finalizarea patinoarului artificial, acesta ar deveni un pol sportiv al regiunii, oferind servicii complementare sportivilor, asigurând un cadru emblematic, de calitate și performanță superioară activităților legate de sporturile pe gheață”, motivează viceprimarul municipiului, Tóth Birtan Csaba, în Referatul de aprobare.

Amănunte, AICI

Articolul precedentSeceta a înjumătățit producția de struguri. Zilierii refuză 5.000 de lei pe lună, fermierii sunt disperați
Articolul următorZodiile pe care nu le suportă nimeni. Dușmanii ascunși din horoscop: îți fac zile fripte!