Potrivit WE RADIO, Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe intenționează să extindă pe viitor secția de Oncologie și să introducă titulatura de „manager de caz”, în ale cărui atribuții ar urma să intre acordarea de consultanță și monitorizarea pacienților suspecți de cancer, comunicarea constantă și informarea acestora despre etapele pe care urmează să le parcurgă în procesul de diagnostic și tratament.

Șeful secției de Oncologie a Spitalului, medicul specialist oncolog Hajdu Adrian, a vorbit într-o conferință de presă despre importanța introducerii acestui concept, dar și a depistării bolii încă din faza incipientă, explicând că în ultima perioadă tot mai mulți pacienți se prezintă cu forme de cancer în stadii avansate, motiv pentru care și opțiunile terapeutice sunt limitate.

Avem în vedere extinderea secției de Oncologie și arondarea unei persoane specializate în gestionarea pacientului onco-hematologic, care să îi faciliteze accesul la psihoterapie, să îi ofere informații detaliate despre circuitul pe care trebuie să îl parcurgă înainte de inițierea terapiei. Practic, dorim să introducem și în spitalul nostru noțiunea de manager de caz, sau navigator de pacienți. Acest concept este necesar datorită complexității investigațiilor și consultațiilor pe care pacientul este nevoit să le parcurgă, poate, în cele mai derutante momente din viața acestuia, pentru susținerea psiho-emoțională într-un mod specializat, dar și pentru urgentarea inițierii terapiilor oncologice. Din nefericire acest proiect va putea fi demarat abia după reintrarea în normal din perioada Covid sau post-Covid”, a explicat șeful secției de Oncologie, dr. Hajdu Adrian, citat de WE RADIO.

Continuarea, AICI

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentMuzică din balcon, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorBilanț coronavirus 2 decembrie. Datele oficiale actualizate: 4.916 cazuri noi, 135 de decese. RECORD pe secțiile de Terapie Intensivă