Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a comunicat, miercuri, situaţia pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu noul coronavirus, internaţi în diferite secţii ale unităţii medicale. 

La secţia de Infecţioase destinată pacienţilor COVID-19 se aflau miercuri un număr de 36 de pacienţi, printre care şi un copil sub 9 ani, majoritatea având stări moderate și grav alterate, şi doar două cazuri fiind cu simptomatologie uşoară.
Din păcate, în ultima săptămână încă 4 pacienţi din judeţul Covasna, şi un altul din judeţul Braşov, şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2.

Astăzi, la ora de referință 13:00 în spital se află un număr total de 7 pacienți adulţi, suspecți de infecția cu noul coronavirus. Numărul total al pacienților la care s-a identificat prezența noul coronavirus în organism este 46 (…) Un număr de 7 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID, toţi adulţi. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: 3 chirurgie, 1 ortopedie, 3 obstetrică-ginecologie”, a transmis conducerea Spitalului Judeţean.

Miercuri, la secţia de Terapie Intensivă a spitalului se aflau internaţi 3 pacienți diagnosticaţi cu COVID-19, în stare critică, însă neintubaţi. În perioada 16 23 septembrie au fost externaţi 48 pacienți care au fost internaţi cu diagnosticul COVID-19

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentConcediile medicale pentru Covid-19 vor fi acordate și de medicii de familie
Articolul următorCazuri de coronavirus la mai multe unități de învățământ din județul Covasna