Prefectura Covasna face apel la responsabilitatea cetățenilor și le reamintește că în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, Ziua Internațională a Muncii nu va putea fi sărbătorită în mod tradițional.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, conducerea Prefecturii recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt urgente, și respectarea indicațiilor și măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, amintind că lipsa de responsabilitate și anumite acțiuni îi pot afecta și pe ceilalți.

„Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, și să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare. Evitați să ieși și să transformați acest week-end prelungit în cumpărături inutile, respectați indicațiile și regulile de distanțare socială în magazine și piețe agroalimentare, evitați aglomerațiile și nu ieșiți în parcuri sau în zonele de agrement din pădure. Trebuie să fim responsabili pentru că în aceste zile acțiunile fiecăruia dintre noi îi pot afecta pe ceilalți. Polițiștii,  jandarmii, militarii din Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe și polițiștii locali vor fi la datorie pentru siguranța dumneavoastră. Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 147.205 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Articolul precedentPrefectura Covasna: din cele 188 de cazuri de Covid-19 confirmate, 123 s-au vindecat
Articolul următorAntal Árpád: „Este foarte frustrant să vrem să facem un bine și să nu ajungă acele lucruri la oameni din cauza unor persoane care sunt comode”. Apelul primarului