Peste 1.100 de teste pentru depistarea virusului Covid-19 au fost prelucrate în laboratorul clinicii private din Sfântu Gheorghe, acreditată de Ministerul Sănătății pentru depistarea pacienților infectați.

Reprezentanții unității transmit că din totalul testelor prelucrate, cele mai multe rezultate pozitive au fost în cazul probelor comandate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna – de 2,5 ori mai mare comparativ cu probele trimise de Spitalul Județean de Urgență sau de alte sau alte unități.

„Ceea ce este foarte interesant este faptul că procentajul de rezultate pozitive este de 2,5 ori mai mare la probele trimise de DSP (24%), comparativ cu celelalte probe (spital public și privat: 8-9%, sau la cerere în caz justificat -11%). Pe plan național, procentajul testelor pozitive, comparativ cu numărul de teste efectuate, este în jur de 10%, dacă nu luăm în calcul retestarea persoanelor positive”, transmit reprezentanții clinicii.

Potrivit acestora, 81% dintre testele prelucrate în laboratorul privat sunt negative, 12% positive pentru coronavirus, iar 7% au fost neconcludente.

Din totalul testelor, cele mai multe cereri (55%) provin de la Spitalul Județean de Urgență, 22% sunt probe trimise de reprezentanții DSP Covasna, 12% provin de la unități medicale private, iar restul de 11% sunt cereri ale unor persoane care au motive să suspecteze că au contractat virusul.

ImagineImagine

Articolul precedentSanitas Covasna: personalul medical infectat cu Covid-19 trebuie să beneficieze de consiliere psihologică şi evaluare medicală zilnică. Concediile medicale să fie plătite 100%
Articolul următorÎncă un covăsnean testat pozitiv pentru coronavirus. Bilanţul îmbolnăvirilor ajunge la 124