Primăria Sfântu Gheorghe a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre care prevede interzicerea comercializării și utilizarea petardelor pe raza municipiului.

Inițiativa îi aparține primarului Antal Árpád și, potrivit proiectului, persoanele fizice care vor utiliza sau comercializa petarde pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe vor fi sancționate cu avertisment sau amendă de la 1.500 la 2.000 lei.

În cazul persoanelor juridice, pe lângă amenda cuprinsă între 1.500 și 2.000 lei, acestea riscă și anularea Autorizației de funcționare emisă de Primăria Sfântu Gheorghe.

În plus, rănirea unei persoane sau a unui animal prin utilizarea petardelor, dacă fapta nu se încadrează în sfera penală, va fi sancționată cu avertisment sau cu amendă contravențională de la 2.000 la 2.500 lei.

Textul complet al proiectului poate fi consultat atât la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură, cât și pe site-ul instituţiei: www.sfantugheorgheinfo.ro.

Eventualele propuneri, sugestii sau opinii pot fi depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau trimise la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 7 februarie 2020.

Articolul precedentMedicii covăsneni, informați despre coronavirus
Articolul următorPârtia de schi din Întorsura Buzăului, închisă temporar din cauza „condiţiilor mereo nefavorabile”