Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a dat câştig de cauză preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, după ce acesta fusese reclamat de liderul Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Dan Tănasă, pe motiv că utilizează limba maghiară în postările de pe pagina personală de Facebook.

Tamas Sandor a declarat vineri, în cadrul conferinţei lunare Info Judeţean, că situaţia „este de râsul lumii”, şi i-a relansat liderului formaţiunii invitaţia de a candida la funcţia de preşedinte al CJ Covasna la alegerile locale de anul viitor.

Joi am primit înștiințare de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, o decizie, o hotărâre că aspectele sesizate de Dan Tănasă nu intră sub incidența Ordonanţei Guvernului privind prevenirea și sancționarea formelor de discriminare. Dan Tănasă m-a reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că pagina mea de Facebook este redactată în limba maghiară. Cum să vă spun, și eu zic că este de râsul lumii, dar să vedeți cine şi cât se ocupă de aceste aspecte. (…) Deci, aş vrea totuși să îl invit, (…) pentru că urmează alegerile locale, să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, să iasă la lumină acel om care a fost întotdeauna în fața unui sistem invizibil”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, în decizia CNCD se arată faptul că „Reclamatul, în calitatea de utilizator al paginii de socializare, a postat informații pe pagina personală de Facebook, în calitate de persoană fizică, și nu în calitate de președinte al Consiliului Județean, motiv pentru care nu se poate reținere îngrădirea accesului la informații.”

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor a precizat că o va face dacă va avea susținerea UDMR şi pe cea a populației din județul Covasna.

Articolul precedentPoliţia Română a lansat campania „Hoţii îţi invadează intimitatea!”
Articolul următorVineri 13, zi cu noroc pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe! 2 goluri în 3 minute