Ministerul Sănătății (MS) a livrat la sfârșitul săptămânii trecute ultima tranșă de vaccin antigripal, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a început livrarea acestora către cabinetele  medicilor de familie din județ.

De la începutul sezonului, în județul Covasna au ajuns în total 6.120 de doze de vaccin antigripal, pe care MS le-a livrat în 4 tranșe, până în prezent fiind îmunizate gratuit peste 2.300 de persoane.

„Am primit la sfârșitul săptămânii trecute a patra tranșă de vaccin antigripal, deja împărțim dozele medicilor de familie. Până acum au fost vaccinate 2.312 persoane, iar vaccinarea continuă. Săptămâna trecută am avut în jur de 800 de vaccinări”, ne-a precizat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Numărul virozelor, în scădere

Potrivit acesteia, numărul virozelor respiratorii continuă să scadă, în ultimele zile la nivelul județului Covasna fiind înregistrate cu aproximativ 50 de cazuri mai puține față de săptămâna precedentă.

„Se observă o ușoară scădere a cazurilor, avem 2.039 de cazuri noi, față de 2.090 de cazuri săptămâna precedentă, însă e o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2018 au fost în jur de 1.900 de cazuri, deci este o diferencță de cam 100 de cazuri. Nu au fost semnalate focare sau cazuri multiple în colectivități, sunt forme medii și ușoare, cu un procent de spitalizare de 1,17% (…) În ultima săptămână n-au fost cazuri suspecte de gripă, nici Spitalul Județean nu a trimis probe la Institut, ceea ce înseamnă că sunt forme ușoare și medii la infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare”, a mai precizat reprezentanta DSP Covasna.

Campania de imunizare a populației împotriva virusului gripal este gratuită, prioritate având persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, respiratorii şi cardiovasculare, pacienții cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar și femeile însărcinate.

Articolul precedentCCI Covasna caută „Tânărul antreprenor al anului 2018”
Articolul următorContinuă lucrările la străzile şi trotuarele din Sfântu Gheorghe