Iniţiatorii proiectului Sepsinet continuă seria interviurilor cu tinerii care fie s-au întors acasă din străinătate, fie au ajuns în municipiul Sfântu Gheorghe în urmă cu câțiva ani și au decis să se stabilească aici, prezentând de această dată povestea uneia dintre actrițele Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe, Elena Popa.

Originară din Piatra Neamț, actrița povestește, printre altele, cum a ajuns în urmă cu aproape 20 de ani în Sfântu Gheorghe, dar și care au fost motivele care au determinat-o să se stabilească aici.

„Pe vremea aceea eram studentă la Cluj Napoca și un critic de teatru – Doru Mareș – care era pe atunci și directorul teatrului din oraș, m-a văzut în câteva spectacole studențești și a decis să mă cheme pentru o colaborare artistică. Căutau o fată mică și tânără, așa am ajuns aici (…) După câțiva ani am revenit, într-un moment în care Florin Vidamski a devenit director și dorea să relanseze spiritul experimental al teatrului. După doi ani a plecat de la instituție. Teatrul a intrat într-o perioadă de deficit în management, în decursul unor mandate de directori cu lipsă de idei și perspectivă. Nu mi-am pierdut speranța că lucrurile se vor rezolva în timp și vor deveni mai bune. De când Anna Maria Popa a devenit managerul teatrului simt că în sfârșit am început să ne mișcăm într-o direcție bună”, povestește actrița.

Ea mai spune și că, printre lucrurile care i se par importante la orașul care între timp i-a devenit casă se numără și faptul că oamenii s-au schimbat mult în ultimii ani, devenind mai interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar relațiile interetnice „au început să se miște într-o direcție bună”.

„Am observat că oamenii au devenit mai prezenți și mai cointeresați de ceea ce se întâmplă în jurul lor. La fel, relațiile interetnice au început să se miște într-o direcție bună, se schimbă mentalitatea oamenilor, ceea ce mi se pare un lucru important (…) Cred că este important să înțelegi spiritul locului, să înțelegi regulile de funcționare și diferențele culturale. Nu poate să fie aici ca în Mehedinți. Problemele naționaliste create nu sunt prolifice și nu adaugă valoare locului, orașului. Cred că orașul are un potențial mare din punct de vedere cultural și oameni care creează lucruri valoroase, are toate șansele să se ducă în direcție bună și în continuare”, mai spune actrița.

Pagina sepsinet.ro a fost lansată la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, de Primăria Sfântu Gheorghe, cu scopul de a-i inspira pe tinerii plecați în străinătate pentru ca aceștia să se întoarcă acasă.

Site-ul mai cuprinde, printre altele, informaţii despre viaţa comunităţii locale şi despre proiectele autorităţilor.

Articolul precedentPromisiuni: angajaţii Spitalului Judeţean vor primi indemnizaţia de hrană restantă
Articolul următorElevii din Sfântu Gheorghe așteptați să se înscrie la programul „After school 2019”