Sfârșitul de săptămână s-a încheiat fără evenimente cu impact deosebit asupra siguranței rutiere.

Un singur accident ușor a fost înregistrat duminică, în jurul prânzului, la Târgu Secuiesc. Din primele cercetări a reieșit că un bărbat de 66 de ani a fost accidentat de un autoturism, în timp ce acesta traversa strada pe trecerea pentru pietoni. Din fericire bărbatul a suferit leziuni ușoare în urma acestui eveniment, iar polițiștii continuă cercetările.

La sfârșit de săptămână polițiștii au acționat pe drumurile din județ și au constatat 115 abateri contravenționale pentru care au aplicat sancțiuni și au reținut 11 permise de conducere. Totodată, aceștia au constatat și trei infracțiuni la regimul rutier.

La Hăghig a fost identificat un tânăr de 24 de ani care conducea un scuter neînmatriculat, iar din verificări a reieșit că cel în cauză nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

Pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat este cercetat și un tânăr de 21 de ani. Acesta a condus o motocicletă care nu era înmatriculată, pe raza comunei Sânzieni, iar la un moment dat a pierdut controlul și a lovit un alt autoturism care circula regulamentar. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, iar tânărul s-a ales cu dosar penal.

Duminică seară, polițiștii aflați în serviciu pe raza municipiului Sfântu Gheorghe au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, care băuse înainte de a se urca la volan. Rezultatul testării cu etilotestul a indicat că acesta avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze și în perioada următoare, pentru menținerea siguranței rutiere pe drumurile din județ.

Articolul precedentO nouă ediţie a campaniei „Donează sânge! Salvează o viață! Fii erou!”
Articolul următorTrei tineri, reţinuţi după ce au bătut un bărbat la Sfântu Gheorghe