Campioana ultimelor trei sezoane şi liderul la zi al campionatului şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat duminică seara finala Cupei României la baschet feminin, după un meci mult mai greu decât se aşteptau fanii din Sfântu Gheorghe.

Sepsi-SIC a început bine finala cu CSM Satu Mare, conducând cu 11-4, însă o relaxare prematură le-a adus pe oaspete în avantaj cu 18-11. Meciul a devenit apoi o cursă de urmărire pentru Sepsi pentru recuperarea diferenţei de pe tabelă, însă la pauza mare CSM Satu Mare conducea cu 34-28.

În sfertul al treilea Sepsi a mai recuperat 3 puncte din diferenţă, iar suporterii sperau la un nou trofeu la Sfântu Gheorghe.

Sfertul patru a fost unul al nervilor, de ambele părţi, cu multe faze dure şi două eliminări la Satu Mare pentru 5 greşeli personale (Huţanu şi Mandache).

Sepsi-SIC a câştigat ultimul sfert cu 24-17, reuşind astfel o victorie uriaşă cu 69-65 care a declanşat bucuria în Arena Sepsi, pentru cele câteva mii de suporteri prezenţi la meci.

Căpitanul lui Sepsi, Annemarie Gödri-Părău a fost declarată jucătoarea finalei, cu 23 de puncte marcate, primind trofeul din partea Federaţiei Române de Baschet.

Articolul precedentSepsi-SIC – CSM Satu Mare se întâlnesc din nou în finala Cupei României la baschet feminin
Articolul următorSpitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe înfiinţează 90 de noi posturi